top of page

Zonder Zever babyuitzet lijst


Je uitzet bij elkaar zoeken… leuk vooruitzicht maar toch wel een wat moeilijk dingetje. Er staan genoeg baby uitzetlijsten online, daar ligt het probleem niet, maar elke uitzetlijst bevat weer andere spullen en dingen waarvan ik zelf nog nooit had gehoord?! Dus wat is nu echt noodzakelijk om aan te schaffen? Hoe zorg je ervoor dat je je niet ziek koopt en na verloop van tijd blijkt dat je de helft niet nodig hebt?

Wij besloten zelf een lijst samen te stellen waar iedereen zich in kan vinden. Een lijst voor een beperkt budget en voor wat meer: de zonder zever babyuitzet lijst! Een lijst waar sowieso geen spullen op staan die je niet gaat gebruiken en waar heel duidelijk op staat wat noodzakelijk is om in huis te hebben, wat handig is en wat luxe/extra is. Met deze lijst weet je zeker dat je goed zit en dat je geen geld gaat verspillen! Een baby is namelijk al duur genoeg.

Woordje uitleg bij de Zonder Zever babyuitzet lijst.

Waarom bepaalde producten noodzakelijk zijn, welke handig zijn en welke je als luxe/extra kan bekijken. Natuurlijk blijven zo'n zaken persoonlijk. Iets wat ons handig lijkt kan voor iemand anders dan weer noodzakelijk zijn en omgekeerd. In elk geval kan je er van uitgaan dat als je alle noodzakelijk producten van deze lijst aanschaft, je al een heel eind (of al helemaal) op weg bent en dat je er zeker van kan zijn dat je genoeg in huis hebt om je kleintje thuis te verwelkomen.

SLAPEN

Als eerste is het heel belangrijk dat je kindje een bed heeft. Je kan er voor kiezen om direct een ledikant te kopen. Dan ben je gerust voor de komende 2 jaar. Een wieg of co-sleeper is een extra handig dingetje. Heb je een grote slaapkamer dan kan je gewoon je ledikant op je kamer zetten om te slapen. Je kindje de eerste maanden bij jou op de kamer laten slapen word aangeraden ivm wiegendood. Je draagmand van de buggy gebruiken is veel vergeten optie.

Het bedje moet je ook aankleden. Belangrijk : Goede matras. Er is super veel keuze betreft matrasje. Test Aankoop heeft in ieder geval de Aerosleep 2 in 1 Sleep safe als best getest.

Om je matras te beschermen kun je er een molton over doen. Dat hoeft niet vandaar ze aangeduid zijn als handig, maar dan zit je wel sneller met vlekken op je matras als je baby een lekkende luier heeft.

Over je matras gaat een hoeslakentje. Het is verstandig om 2 à 3 hoeslakens in huis te hebben zodat je niet snel snel moet gaan wassen. Net hetzelfde voor de lakentjes Dit geldt ook voor lakentjes. Qua dekens zijn 4 of 5 wel handig. Je neemt ze snel mee en op verplaatsing worden deze toch sneller vuil.

IN HUIS

Eigenlijk mogen alle zaken in deze rubriek als handig of als extra gezien worden. Een babyfoon is handig in een groot huis. Maar is je huis erg gehorig dan hoor je je kleintje waarschijnlijk even snel. Maar toch, ik heb altijd schrik om mijn kleintje niet te horen en wil zeker voorkomen dat ze daar al een half uur ligt te wenen.

Of je een park moet aanschaffen? Ja en nee. Een park is handig om je handen vrij te hebben. Maar mijn meisje lag altijd in haar draagmand. Spelen in haar park wou ze niet.

Net zoals een wipstoel, handig om je handen vrij te hebben maar verre van noodzakelijk.

En die kinderstoel, daar past je baby toch nog niet in. Dus dat kan ZEKER uitgesteld worden. Tenzij je een kinderstoel koopt met een babyschaal waar je baby in kan liggen natuurlijk.

VERZORGING

De grootste rubriek. Eigenlijk spreekt alles wel voor zich. Je je hebt luiers, billendoekjes en zakf nodig. Hydrofiele doeken daar kan je niet genoeg van hebben. Ik gebruikte ze om af te drogen, om onder het hoofdje te leggen in het wiegje, ledikantje, in de kinderwagen en in de draagmand, als zeverdoek, als slabber bij de eerste hapjes en ga zo maar door.

Een aankleedkussen (plus hoezen) is noodzakelijk. Je kindje ligt er veilig op, ook als ze gaan proberen te rollen. Een bad met standaard is ook erg handig en goed voor je rug!

ONDERWEG

Last but not least: de luiertas. De ene mama kan niet zonder en kiest de mooiste tas uit die ze helemaal vol gooit met benodigde babyspulletjes. De andere moeder gebruikt gewoon haar eigen handtas en stopt hier een matje en een luier-etuitje met benodigdheden in. Het is maar wat je zelf het makkelijkste vind.

Extra

Nieuwsbrief

Over Ons

Populaire Blogs
Categorieën
bottom of page